Google+ Leacuri pentru plictiseala: Melcisori cu nuca

miercuri, 2 decembrie 2015

Melcisori cu nuca

    O prajitura pe care o stiu din copilarie si pe care fac mereu pentru ca este pe gustul tuturor. Este si usor de facut, prefer retetele rapide pentru ca nu imi place sa petrec mult timp in bucararie, ma calauzesc dupa principiul “Mananc ca sa traiesc, nu traiesc ca sa mananc”  Bunica mea m-a invatat sa fac melcisorii, reteta originala o am in germana pentru ca Oma mea (asa ii spuneam) era nemtoaica. Iata si reteta:
Ingrediente pentru aluat: 500 g faina,  250 g unt (200 g untura),  25 g drojdie, putina sare. Se freaca faina cu untul se face o adincitura unde se pune la dospit drojdia in lapte caldut sau apa.
Se framanta si se lasa sa stea 1 ora la rece. Se imparte in patru, se intinde un dreptunghi mai lung,  se unge cu umplutura. Apoi se ruleaza un sul si se taie felii de 2 cm grosime.  Se aseaza in tava unsa si se coc.  
Umplutura:  300 g nuca pisata,  300 g zahar,  1 ou,  zeama si coaja de lamaie se omogenizeaza.
La sfarsit de pudreaza cu zahar vanilat.


    Zutaten: 500 g Mehl, 250 g Butter (200g Fett), die Milch mit Germ auflesen, ein bisel Salz zusamengneden, 4 leibchen machen und eine Stunde ruhen lassen. Dan aus valken, mit der Nussfille bestreien, zusamenrollen und dan in Scheiben schneiden. Diese schnecken werten flach auf das Blech (mit Mehl bestreid) gelekt und gebacken, dan mit Vanilie Zucker bestreid.
     Fulle: 300 g Zucker, 300 g Gestosene Nussen, eine Zitrone saft und schahle, ein Ei.


Ingredients: 500 g flour,  250 g butter(200 g fat),  25 g yeast knead and let stand 1 hour.  Is divided into four stretches a long rectangle,  filled with filling Then run a roll and slice 2 cm thick.  
Put in greased pan and bake.  
Filling:  300 g of crushed walnuts,  300 g sugar,  1 egg,  juice and race of one lemon.

Pentru etapele de pregatire am facut fotografii grupate in albumul de mai jos. Spre sa va placa, daca va incumetati sa faceti prajitura.




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu