Google+ Leacuri pentru plictiseala: Cu bicicleta la Breazova

luni, 10 august 2015

Cu bicicleta la Breazova

    Sambata 8 august 2015 tura cu bicicleta. Nu am mai fost de mult cu bicicleta intr-o tura serioasa. Acum doi ani infiintasem o trupa de biciclisti si faceam aproape in fiecare saptamana ture in imprejurimile Resitei. Dar de o vreme m-am indragostit de drumetiile montane si nu mai imi ramane mult timp pentru bici. Am mai facut totusi si in timpul asta plimbari mai scurte de exemplu pana la cel mai apropiat lac de Resita - Lacul Secu.
    Sa revin la ziua de sambata, o tura clasica : Resita - Lacul Secu - Cantonul Groposu - Lacul Breazova - Valiug - Resita.
    Pentru trupa cu care am fost traseul a început de fapt in parcare la Kaufland de unde au pornit cu o trupa si mai mare de ciclisti intr-o manifestare organizata de Radio Resita cu ocazia aniversării a 19 ani de existenta. Cursa a tinut pana la Strandul Atlantic unde s-a organizat o tombola cu premii.
    Deci am pedalat pana la Lacul Secu (la Şura cum se zice pe la noi), aici nu am mai facut baie pentru ca nu mai era timp de pierdut. Am luat-o pe valea Bârzavei în sus pana la Cantonul Groposu. Aici am facut pauza de masa si am continuat drumul prin padure. Am avut noroc pentru ca era umbra si nu simteam canicula, acesta este un traseu potrivit pentru zile calduroase de vara, dar in prioade ploioase ale anului nu este recomandat, chiar si acum pe seceta asta au fost portiuni cu noroi unde a trebuit sa coboram de pe bicicleta.
Inainte de Lacul Breazova unul din participanti a facut pana, este ceva normal ca intr-o tura de genul asta sa faca unul-doi pana.
    Wikipedia ne spune ca Lacul Breazova este primul lac de acumulare din sud-estul Europei și din zona Banatului Montan, construit pe Râul Bârzava, între anii 1907 – 1909, cu dig zidit din piatră cu mortar de ciment. Este situat la 3km în aval de localitatea Văliug, la o altitudine medie de 500m si are o suprafata de 12ha.
   La lac, undeva mai in colo de baraj, intr-un loc unde ne-am urcat pe o costa si apoi am coborat la mal am facut o baie reconfortanta. Un loc ideal pentru scaldat, era pustiu, apa era limpede si curata.
    O parte din participantii la acesta tura pleaca pe un traseu mult mai amplu: Golful Grindesti - Culmea Certejului -  Casuța Nandy - Cantonul Padina Seacă - Iabalcea  - Lacul Doman.
Noi patru dupa ce am facut baie, am pornit catre Valiug si de aici inapoi in Resita.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu