Google+ Leacuri pentru plictiseala: Lacul Secu

duminică, 17 mai 2015

Lacul Secu

Sunt norocoasa pentru ca Resita, orasul unde m-am nascut si unde locuiesc este asezat intr-o zona atat de frumoasa. La unul din cele cinci lacuri din apropierea orasului meu pot ajunge cu bicicleta in mai putin de o ora. Este vorba de Lacul Secu sau “la Sura” cum ii spun resitenii, mai precis i se spunea “Zona de agrement Şura ortacilor’. Astazi pentru ca nu am avut posibilitatea sa merg intr-o drumetie montana ca de obicei am facut o scurta tura cu bicicleta pana la Sura, singura pentru ca cei cu care mi-am propus sa ies s-au speriat de o scurta ploaie.
Mi-a placut, am pedalat prin are curat, a iesit si soarele inre timp, drumul era decopertat pe alocuri in vederea asfaltarii ulterioare. Am intalnit putine masini pe drum si au mai fost si alti biciclisti pe traseu. Pe langa lac mai poti intalni in zilele frumoase pescari si persoane care stau cu cortul pentru cateva zile in locurile numite “peninsule”.
Mai sunt si vreo trei locuri in care turistii se pot caza peste noapte: Pensiunea Brandusa, Pensiunea Flavia si Hotel Turist. In locul construit pe vremea impuscatului - Constructorul exista o zona amenajata pentru turisti cu un parc frumos cu mese si banci, un debarcader pe apa, este chiar si un tobogan de apa acolo dar nu stiu daca si functional. Tot in zona se afla si Satul de Vacanta Raul Alb, pe vremuri se tineau acolo tabere pentru elevi, unde am fost si eu in clasa a sasea.
Pe vremuri mai erau si alte obiective care au ajuns in paragina cum ar fi Hotelul Constructorul ajuns in prezent doar o ruina. Din pacate au fost lasate sa se distruga asa cum s-a intamplat cu multe locuri din tara noastra dupa revolutie.
In drum spre Sura mai este si un loc langa un parau unde ies iubitorii de gratare, i-am vazut chiar si astazi pe acolo. Eu nu agreez aceasta categorie din cauza ca lasa in urma lor gunoi, si nici nu ii inteleg pentru ca tot ei revin in aceste locuri si ajung sa stea in propria lor murdarie. Vad ca nici amenzile date de politisti de 1 Mai nu i-au speriat pentru ca acolo nu este un loc special amenajat pentru gratare.
Deci locuiesc intr-un oras linistit cu imprejurimi in care natura a fost foarte generoasa, dar din pacate un oras aproape mort. Industria care este de domeniul istoriei dateaza din 1771, a juns in cativa ani sa fie vanduta la fier vechi. Investitorii nu au fost lasati sa patrunda in acest loc.
Dar eu tot mai sper, vad ca au inceput sa faca ordine in tara noastra. Poate o sa mai vina aici macar vreo doua firme pe langa  Autoliv care este de ceva timp aici. Si de ce sa nu sper ca se va dezvolta si turismul in zona, ca se gasesc obiective din belsug, visatul e la liber sau s-a pus taxa si pe el…?
Mai jos am pus un album cu pozele facute azi. L-am completat si cu alte poze care mi-au placut, facute in alte plimbari de mine prin zona.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu