Google+ Leacuri pentru plictiseala: Varful Cuca din Muntii Nemanului (Munceii Nemanului)

duminică, 18 ianuarie 2015

Varful Cuca din Muntii Nemanului (Munceii Nemanului)

Aceasta este a  treia postare din seria Garana. Ca sa va demonstrez ca este intr-adevar o zona frumoasa cu multe posibilitati de a-ti petrece timpul liber, va voi povesti despre drumetia pe care am facut-o din Garana pana pe Varful Cuca. Masinile le-am lasat la intrarea in sat si am parcurs satul, timp in care am vizitat Muzeul Satului si am facut fotografii la casele traditionale din Wolfsberg, pe care le puteti vedea in postarile anterioare.
La iesirea din sat am urmat traseul catre varful Cuca, pe Culmea Petricelii (pe acest drum se poate ajunge si la Varful Nemanul Mare daca mergi drept inainte, iar daca faci stanga la Lindenfeld in patru cinci ore), noi am facut dreapta si am ajuns la Varful Cuca. Pe traseu am avut o panorama frumoasa si am putut admira la dreapta in departare crestele Muntilor Tarcu.


     Cer albastru si zapada o zi perfecta pentru facut poze. 
Varful Cuca, la 1015 metri altitudine ne ofera o superbca priveliste asupra Semenicului, Vaii Barzavei, precum și spre culmile din preajma Valiugului și Resitei.

Chiar si in acest anotimp flora nu se lasa invinsa, florile pe care le-am intalnit in drumul nostru se cheama Sclipeti de munte (Potentilla arenaria).

     Ne intoarcem de pe varf.

     Celebrele musuroaie din Garana :)


Si inapoi in sat. Drumetia a fost facuta pe data de 14 decembrie 2014 si a durat aproape 5 ore cu tot cu pauze de luat masa, pentru admirat peisajul si facut fotografii.Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu