Google+ Leacuri pentru plictiseala: Pastoritul pe meleagurile noastre

sâmbătă, 24 ianuarie 2015

Pastoritul pe meleagurile noastre

O indeletnicire pe care o avem de pe vremea dacilor, se mai practica si acum, dar cred ca s-ar putea ca in viitor sa dispara.
Sunt fericita atunci cand vad ca se pastreaza traditiile in tara noastra, dar in acelasi timp simt pericolul ca nu o sa mai fie posibil sa se transmita peste ani datorita occidentalizarii fortate la care suntem supusi. Tot timpul m-am bucurat cand am intalnit in drumetiile mele animale domestice libere sa pasca si oamenii care le insotesc, ce par mai fericiti decat cei de la oras.
Sa revin la oile noastre, Stefan Puscasu specialist in domeniu sustine ca ţurcana este rasa de oaie cea mai veche de pe teritoriul Romaniei, mostenita direct de la daci. Chiar Bogdan Petriceicu Hasdeu spunea: “ţurcana este cuvant vechi dacic, ce insemna oaie, capra".
     Acesta imagine a fost facuta intr-unul din catunele Cornerevei. Mi-a facut bine intalnirea cu stapana oilor. Dupa ce am stat de vorba si a aflat iubesc animalele, a ademenit oile cu striuleti de porumb ca sa le fac fotografii. 
>>>Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu