Google+ Leacuri pentru plictiseala: Poiana Văratica - Poiana Şeroni

vineri, 10 ianuarie 2014

Poiana Văratica - Poiana Şeroni

O alta drumetie reusita, in care am avut parte de zapada, a fost aceasta din 21 decembrie 2013, chiar ziua solstiţiulul de iarnă. Am mers cu masinile pana dupa Borlova undeva langa Pensiunea Ioana (cam la jumatatea drumului dintre Borlova si telescaun) si de acolo ne-am propus sa facem traseul gandit de Sandu ca deobicei: Valea Sebeşel - Poiana Varatica - Poiana Seroni - Saua Jigoriei - Pensiunea Ioana, ceea ce am si reusit. Deosebit  in aceasta excursie a fost faptul ca aproape tot drumul ne-au insotit doi caini de la pensiunea din apropiere, pe unul din ei am aflat ca il cheama “Fetita” de pe plăcuţa pe care o avea la gat. 
Muntii Tarcu ocupa regiunea de nord-vest a Carpatilor Meridionali. Suprafata lor este asemenea unui triunghi dreptunghic, cu catetele egale orientate spre vaile Timisului si Bistrei, si cu ipotenuza formata din cele doua vai cu directii opuse ale raul Rece si raul Ses, continuat de raul Mare. De pe crestele Muntelui Tarcu puteti admira culmile Retezatului si Tara Hategului.
Pornim la ora 8,30pe Valea Sebeselului
Valea Sebeselului imbracata in costum de iarna.
Mai putin si dam se soare care ne va rasfata cu rezele lui binefacatoare.  

Aici s-a terminat drumul si incepem sa urcam prin padure.
Tot inainte mai avem mult de mers si nu vrem sa ne apuce noaptea pe traseu.
In acesta zona au scurmat porcii mistreti dupa jir.

In sfarsit dupa atata urcus ajungem in Poiana Varati
ca unde avem o frumoasa deschidere spre munti

Muntii Ţarcu si in ultimul plan Munţii Cernei

Se vede Poiana Strigoniu, Ţarcu, Muntele Cozia, Munţii Cernei.


     Fetita si prietenul ei ne urmeaza...


     Plecam mai departe prin padure, pana la Poiana Seroni mai sunt 2 km...


     O intersectie cu marcaje, sunt 3 variante marcate spre staţia de telescaun din Valea Craiului, pana la Poiana Seroni 5 minute, daca nu ar fi zapada...

Urme de iepure, imi si inchipui cum topaia pe aici. In timpul alergatului, urmele picioarelor din spate sunt inainte picioarelor din fata, dar pe laterale.


     Poiana Seroni la o altitudine de 1400 metri - punct de belvedere, deschidere spre Varfurile: Brusture, Căleanu şi Ţarcu.


     Nu scapam de poluare nici aici...Tocmai au trecut niste motorizati pe langa noi, puteti vedea poza cu pricina in albumul de la sfarsitul postarii. 

Strabatem cu greu potecile stricate de acesti "iubitori ai naturii" spre Saua Jigoriei.

Poza de grup, se citeste fericirea pe chipurile noastre, cum sa nu fie asa combinatia zapada, soare, aer curat este reusita.
     Gata inapoi, pana la masini mai avem 12 km. 


     Inchei cu speranta ca am reusit sa conving pe cineva sa se ridice din fotoliu si sa faca macar o plimbare in parcul din apropiere.
Pentru mai multe fotografii accesati albumul care urmeaza:
Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu